The forest church

The forest church

Oil painting on canvas " The forest church" Year 2018, Dimensions 100x50 cm Sinaia, Romania

Am creat acest tablou și înfățișează o scenă senină și pașnică în mijlocul unei păduri. Ideea mea inițială a fost să explorez puterea interioară a corpului uman, dar pe măsură ce lucram la pictură, aceasta a evoluat în această biserică acoperită cu pădure. Am folosit ulei pe pânză și am aplicat vopseaua cu degetele, amestecând culorile și creând o pensulă liberă și expresivă.

Punctul central al picturii este biserica, acoperită aproape în întregime de copaci și vegetație, ceea ce dă impresia că natura a preluat spațiul. Copacii din jurul bisericii sunt înalți și luxurianți, iar tufalul este gros și abundent, subliniind și mai mult ideea că natura deține controlul.

Am ales o schemă de culori de albastru, alb și verde închis pentru a crea un sentiment de liniște și calm. Tonurile de albastru sugerează un cer senin, iar albul creează un sentiment de ușurință și aerisire. Tonurile de verde închis, în schimb, evocă culorile profunde și bogate ale pădurii.

În general, intenția mea cu această pictură a fost să creez un sentiment de introspecție și contemplare liniștită, invitând privitorul să ia un moment pentru a aprecia frumusețea naturii și puterea liniștii.